White Dent - Str. Soimus nr. 107 (cu intrare din Drumul Gazarului 42) Bucuresti - Sector 4

EN

  • Telefon: 0749 997 721

  • E-Mail: wdent@wdent.ro

Pentru dinți sănătoși încă din timpul sarcinii, mama și copilul trebuie să primească o alimentație echilibrată, bogată în principii nutritive, vitamine și minerale.

De când apar primii dinți, temporari, se recomandă să i se ofere copilului alimente dure (coaja de pâine) pentru a favoriza dezvoltarea armonioasă a oaselor feței. Micuțul trebuie să învețe să mestece pe ambele părti alternativ.

Sucurile dulci cu acid sunt dăunătoare smalțului și trebuiesc evitate. Trebuie redus sau chiar oprit consumul de dulciuri și înlocuit cu fructe.

În cazul extracției înainte de perioada erupției normale a dinților permanenți, dinții vecini migrează și se apropie unul de celălalt, micșorând spațiul necesar erupției dintelui din seria definitivă. Este important să păstrăm toți dinții integrii ca presiunile din timpul masticației să constituie un stimul important în dezvoltarea oaselor maxilare. Mai puțini dinți determină și probleme digestive, probleme de vorbire, probleme fizionomice și psihice.

Apare la copii cu vârsta până la 3 ani la dinții temporari (dinți de lapte) din cauza laptelui, ceaiurilor și sucurilor dulci consumate pe timpul nopții din biberon.

Se știe că laptele conține lactoză și zahăr (îndulcitor) care sunt substanțe din categoria glucidelor (cariogene)

Foarte important de reținut că inhalosedarea NU este același lucru cu anestezia generală.

Este o metodă de relaxare înainte și în timpul procedurilor stomatologice.

Folosește un amestec de gaze ( oxigen +peroxid de azot, gaz ilariant sau funny gas) administrat pe cale respiratorie.

Este o afecțiune frecvent întâlnită atât la copii cât și la adulți. Atât la dentiția temporară cât și la dentiția permanentă.

Demineralizarea reprezintă un proces de pierdere a mineralelor din structura dentară (smalț și dentina) cauzată de acizi, bacterii și alimente ce conțin zahăr și carbohidrați La început apare ca o pată albicioasă, cretoasă ce poate progresa și forma o carie dentară.

Tetraciclina contraindicată la copii și sarcină

Tetraciclina este un antibiotic care NU se utilizează în timpul celui de-al II-lea și al III-lea trimestru de sarcină sau la copii cu vârstă până la 8 ani. Nu este singurul antibiotic care afectează dinții (doziciclina și monociclina)

Este un antibiotic care colorează maroniu sau cenușiu permanent dinții (discromie dentară) mai accentuat la dinții frontali.

Tetraciclina nu afectează doar culoarea dinților, poate slăbi smalțul dinților cu risc de apariție a cariei.

În ultima perioadă aceste modificări sunt mai rare, deoarece se cunosc efectele adverse!

Page 1 of 3

rate

Contact Clinica

 
  • Str. Soimus nr. 107 (cu intrare din Drumul Gazarului 42) Bucuresti - Sector 4
  • wdent@wdent.ro
  • Telefon: 0749 997 721; 031 421 16 05